Sdílení jako koření života

Sdílení jako koření života

Někteří tráví život objevováním nejnovějších filmů. Jiní mistrovstvím v počítačových hrách. Já objevováním pro mě nových věcí a formováním životních názorů. Ať už se jedná o cestování, nové technologie, životní filosofie, programování nebo zájem o politiku. Přijde mi ale neefektivní veškeré plody mého úsilí sklízet jen sám. Rozhodl jsem se tedy na stará kolena začít blogovat. Sdílet své objevy a názory.

Občas sice slyším, že blogují jen malé puberťačky, ale nic není černobílé. Kvalitní blogy vždy provozují zkušenější lidé. A já bych rád psal články, které mohou pomoci druhým a ne blogy o tom, co jsem měl dnes k obědu a kterého kamaráda jsem potkal. Věřím, že mám co nabídnout.

Ono to vlastně začalo už před mnoha lety. Od narození jsem introvert, který má ale u některých témat silné nutkání vyjádřit se. Už na základní škole jsem si chtěl psát deník s tím, že ho třeba později přepíši a vydám jako knihu pro teenagery. Zpětně musím uznat, že by to asi bylo vcelku nudné čtení. Později jsem se odvrátil od sobeckého tlachání o sobě a nyní přicházím s blogem, který má nejen pobavit ale i vzdělat a především donutit zamyslet se.

Rád bych se s Vámi podělil o zážitky a postřehy z cest, zajímavé knihy, ke kterým se dostávám, o mé názory na běžný život i politiku, o nástroje, které používám v různých situacích  a o mnoho dalšího. Neočekávám, že budou čtenáři se vším souhlasit a vše pro ně bude užitečné. Já naopak v mnoha tématech jdu proti mainstreamu. Mnohé příspěvky budou pravděpodobně jen výkřiky do tmy. Ale cílem není změnit čtenářovy názory, nýbrž donutit ho, se nad svými názory zamyslet  a podívat se na ně i z jiné strany.

Cestování je nedílnou součástí mého života. Budu se s vámi dělit jak o praktické informace o místech, která navštívím, tak i o osobní zážitky. Doufám, že vás inspiruji k vlastním úžasným cestám.

Největší odměnou za čas věnovaný blogu mi budou vaše komentáře pod jednotlivými články.

Přeji příjemné čtení,

Jíja