Kdo nevolí (i když může), nechť nebrečí

Kdo nevolí (i když může), nechť nebrečí

Následující dva dny budou jedněmi z nejdůležitějších  dnů tohoto roku. Budou probíhat volby do krajských zastupitelstev. Tam sedí ti lidé, kteří nejčastěji rozhodují o tom, které školy a nemocnice se zruší nebo naopak založí, které silnice se opraví, jaké významné stavby se postaví nebo naopak zakáží…

Krajské zastupitelstvo má daleko větší vliv na naše každodenní životy než třeba prezident. Mělo by tedy být morální povinností každého z nás se těchto voleb účastnit. Opravdu nesnáším lidi, kteří k volbám nejdou a pak brečí, že zase odsouhlasili to a to, dovolili to a to… Ani výmluvu, že jsou všichni stejní, také neberu. Problém je v tom, že jsou stále voleni ti stejní, proto zažíváme pořád podobné kauzy. Osobně jsem nevynechal žádné volby a ani se žádné vynechat nechystám. Jsem totiž pro demokracii!

Koho nevolit!

Považuji za povinnost šířit myšlenky zabraňující politickému ničení nejenom mého života ale i života tisíců dalších spoluobčanů.

ANO 2011

Hnutí Andreje Babiše považuji za druhé největší zlo (hned po komunistech), které ČR od mého narození zažívá. Za zásadní považuji, že Andrej neuvěřitelným způsobem porušuje jeho předvolební sliby. Před volbami do poslanecké sněmovny z desetitisíců billboardů (nejen) hlásal, jak bude podporovat malé podnikatele, jak už má peněz dost a tak nebude využívat politiku pro zisk dalších atp. Ale podívejte se, co od té doby dělá. Nejenom, že nenápadně likviduje malé podnikatele, ale dokonce ohrožuje i běžné občany. Sice nemám rád Kalouska, ale musím uznat, že jedna věc mu jde moc dobře. Poukazovat na prasárny druhých. Na stránkách TOP09 vyvěsil seznam zákonů potlačujících lidskou svobodu, které vláda pod režií Andreje a Sobotky schválila. Pojmenoval ho Seznam Nesvobody. Například buzerace podnikatelů za pomoci kontrolního hlášení DPH a elektronické evidence tržeb (a to i těch, které jsou už dávno jinak elektronicky evidované), pokuty za uražení úřední osoby, omezení otevírací doby super a hyper marketů a v neposlední řadě cenzura internetu pod taktovkou ministerstva financí.

Nejenom, že Babiš úspěšně ztrpčuje život druhých, on si navíc díky politice obohacuje život vlastní. Například: během patnácti let před tím, než se stal politikem, byl jeho Agrofert zvýhodněn daňovými prázdninami ve výši 2,15 mld. Kč. Sotva se stal politikem, tak jen za rok 2014 to bylo rázem 1,476 mld. Kč. Náhoda? Nemyslím si. Rázem se zněkolikanásobily dotace  jeho firmám směřující od EU i ČR. Agrofert byl v roce 2014 firmou s 3. nejvyššími tržbami hned po Škodovce a ČEZu a přitom mezi 20 největšími plátci daní ho budete hledat těžko.

Tři miliardy od Babiše pro Babiše

Babišův Agrofert dostává víc, než platí na daních – jestli vás to nepustí na obsah, zde mám pro vás screeshotagrofert

Proč si tolik firem nějakým způsobem konkurujícím Babišovým firmám začalo stěžovat na častější kontroly z finančního úřadu? Náhoda? To jako fakt?

Komunisty

Ti co tvrdí, že se žilo lépe, nechť se podívají na statistiky. Ti co tvrdí, že se komunisti poučili, nechť tomu věří a hlavně to necpou ostatním.

Víc se jimi vážně zabývat nebudu.

Okamura, Konvička a jim podobní

Strany mající jako hlavní bod volebního programu imigranty rovnou zapomeňte. Kolik imigrantů ve svém kraji máte? A kolik jich tam chce? Daleko větší problémy způsobují domorodí nepřizpůsobiví než ti cizí. Kraj těžko bude zasahovat do mezinárodní politiky, takže toto téma je aktuální v prezidentských volbách.

Koho tedy volit?

Volte stranu, která má volební program týkající se každodenních problémů. Která nemá ve svých řadách politiky s bouřlivou skandály protkanou minulostí. Volte lidi, které znáte a mají podobné názory (pokud tedy kandidují známí). Využijte některé z volebních kalkulaček na internetu a zjistěte, se kterou stranou máte nejpodobnější preference. Neřiďte se ale jen tím.

Koho volím já? – Piráty!

Název klame.

Název nezní příliš seriózně. Ale pokud je alespoň trochu sledujete, zjistíte, že jsou to Piráti, kteří proti bezpráví naopak bojují.

Nejsou to rychlokvašky

Každý rok se objeví několik nových stran, které si myslím, že zaujmou na populistické myšlenky. Často je zakládají z jiných stran vypuzení politici nebo vlivní podnikatelé. Některé uspějí a položí je až nějaký skandál (Věci Veřejné), jiné se nikdy neprosadí. Jedinou výjimkou je ANO.

Piráti jsou strana založená před více než 7 lety. Od té doby se jejich volební výsledky neustále zlepšují.

Mají vliv

Mnoho lidí to neví, ale Piráti jsou už dnes v politice. 4 piráti sedí například v zastupitelstvu hlavního města. V Mariánských lázních dokonce volby vyhráli a mají tam post starosty. Piráti každoročně vyhrávají studentské volby. Předsedkyně Mladých Evropských pirátů Julia Reda byla dokonce zařazena mezi 40 nejvlivnějších evropských poslanců.

Jsou neustále aktivní

Většina neparlamentních stran mezi volbami nic nedělá. Piráti jsou aktivní neustále. Využívají práva na informace k odhalování pochybných smluv mezi státem a dalšími subjekty. Poukazují na podezřelé lidi z různých vrstev státního aparátu. I demonstracemi poukazují na mnohé společenské problémy.

Mají reálný volební program

Piráti se ve volbách soustředí na řešitelné problémy. Nehonosí se úžasnými sliby, které nikdy nemohou splnit. Soustředí se na každodenní životy nás všech a ty se snaží zlepšovat.

Ale ani ten není tím, proč je volím. Volím je, protože jsou to super lidí. Každý z jejich členů může rozhodovat a směřování strany, všichni pro stranu pracují zadarmo ve volném čase…

Předvolební superdebata

Máte-li na to nervy, zhlédněte před volbami ještě předvolební superdebatu v České televizi. Superdebatu online a snad i poté záznam naleznete zde.

Závěr

Nebuďte ovce! Běžte volit a volte moudře! Ne líně!

 

Jíja

 

Korektura by Kristýna